Het mag duidelijk zijn: vanwege Covid zijn er overal nieuwe regels van toepassing. Zo ook bij Loopsport Zwolle.

Voor álle trainingen die wij organiseren geldt het volgende:

  • Inschrijven/reserveren van een training die je wilt volgen, is verplicht
  • Maximaal 12 deelnemers per groep

En er zijn nog een paar aanvullende regels:

  • Elke deelnemer zal zich moeten inschrijven voor een training.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van andere wandelaars/fietsers.
  • Blijf thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, benauwdheid of koorts, of als iemand thuis koorts of corona heeft.
  • Ga voor de training naar het toilet; hoest in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
  • Als je tot een risicogroep hoort of 70+ bent dien je zelf je risico te analyseren voor deelname, raadpleeg eventueel je huisarts.
  • Was je handen thuis voor en na de training.

Op zich allemaal bekende regels die in deze tijd natuurlijk ook logisch zijn. 

In eerste instantie kunnen er maximaal 24 mensen met de training mee doen  op maandag en dinsdag en 36 op de woensdag en zaterdag. Op basis van de inschrijvingen kijken we of we moeten opschalen qua trainers aantallen.

De startlocatie op de maandag en woensdag is gewijzjgd ten opzichte van voorgaande jaren: de carpoolplaats vlakbij Mercure. Dinsdag Cultuurhuis Stadshagen en zaterdag volgens schema. 
Er wordt strikt de hand gehouden aan het inschrijvingsbeleid. Dus: niet ingeschreven voor een training: niet meedoen.

Hoe gaat "inschrijven voor een training" in zijn werk.
Op de SLZ website zul je allereerst een account moeten aanmaken. Daarna kun je op de site inloggen en na de inlog verschijnt er een Reserverings menu. Wanneer je op die Reserverings menu-optie klikt, word je doorgestuurd naar de daadwerkelijk reserveringssite waar je dan een reservering kunt doen op de training die daar vermeld staat.

Stap 1: maak en account op de SLZ website. Op de site zie je in het Hoofdmenu een menu-optie "Inloggen". Klik daarop en op de pagina die dan verschijnt zie je, behalve de mogelijkheid om met emailadres en wachtwoord in te loggen, ook een optie "Registreer". Klik daarop, vul de gevraagde gegevens in en klik dan op de knop "Registreer". Volg verder de instructies.
(De "Inloggen" menu-optie op de mobiele site vind je als je het "Home" menu openklapt: de laatste menu-optie)

tap 2: Wanneer het account eenmaal actief is, kun je daadwerkelijk inloggen. Klik op de " Inloggen" menu-optie en log in met je emailadres en wachtwoord. Op de website zie je dan rechtsboven een blok zichtbaar worden met daarin de knop "Maak reservering" 
(Op de mobiele site zie je dat blok direct op het scherm verschijnen).

Stap 3: klik op de knop, er wordt een pagina getoond met wat info en een knop "Reserveer nu", Als je op die knop klikt, dan wordt je naar de reserveringssite gestuurd, daar zie je een agenda met daarin de trainingen.
Klik op de training van je keuze, vul je gegevens in en klik op de knop "Deelname toevoegen". Klaar.

Voor het reserveren geldt: vol = vol. Wanneer er geen plekken meer beschikbaar zijn kom je automatisch op een reservelijst terecht en wanneer er dan iemand uitvalt neem de eerste persoon op de reserve lijst die plaats in.

Het lijkt wellicht allemaal wat ingewikkeld, valt best mee. Stap 1 -het aanmaken van een SLZ account- doe je eigenlijk maar 1 keer. En de rest wijst zich eigenlijk als vanzelf.

De inschrijving gaat elke zondag open voor die week. 
N.B. de groepen zijn gemaakt op basis van groep 1, 2 en 3. Naar verwachting zal de groep 2 op de woensdag snel vol zijn. De deelnemers kunnen zich dan bij groep 1 of 3 inschrijven. De trainers zullen daar rekening mee houden. 

Afmelden voor een training

Iedereen wordt met klem verzocht om wanneer je je opgegeven hebt voor en training en je kunt onverhoopt toch niet: schrijf je uit voor die training! Aangezien er toch al weinig plekken te vergeven zijn zou het een beetje asociaal zijn om die plek onterecht bezet te houden voor mensen die op de reservelijst staan en graag mee willen trainen. Uitschrijven kan door wedereom in te loggen via de website, op de knop reserveren te drukken en de betreffende training te kiezen die dan verschijnt. Klik op het schrijfblokje dat achter je naam is verschenen. Nu kun je je training aanpassen (verwijderen door het op prullenbakje te klikken).

Er zal met enige regelmaat bekeken worden hoe we met de ontwikkelingen van Covid-19 moeten omgaan betreffende het geven van trainingen.

Veel trainingsplezier iedereen!

Trainers en bestuur SLZ

Komende wedstrijden

13 nov
RunForestRun Holtingerveld
13 november 2021
11 dec
RunForestRun Dwingelderveld
11 december 2021
9 jan
RunForestRun Friese Wold
9 januari 2022
6 feb
RunForestRun Besthemerberg
6 februari 2022
Copyright © 2021 Loopsport Zwolle. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.