Om maar meteen met de deur in huis te vallen: in ons jaarverslag over 2018 hebben we aangekondigd dat het jaarverslag van 2018 voorlopig het laatste jaarverslag zou zijn welke we publiceren op de website, omdat we vonden dat het bestuur nu maar eens echt aan de slag moest. Het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bleef echter wel beschikbaar en dat hebben wij geweten.

De jaarverslagen van alle voorgaande jaren zijn verwijderd van de website. Heeft er een hack plaatsgevonden of is er wat anders aan de hand? Het bestuur doet er het zwijgen toe.

En zie…. Toch een jaarverslag over 2019. Dat betekent dat het bestuur zijn taken, met betrekking tot afhandeling van klachten, niet serieus nam en de vele klachten links liet liggen. Hierdoor was de KC genoodzaakt het behandelen van/en beoordelen van de klachten wederom op zich te nemen. Het spreekt vanzelf dat we dan ook een verslag willen publiceren waarin we ons verantwoorden en de taaie klachtenregen aan de kaak stellen.

Voor de klachtencommissie geen kalkoen tijdens de Kerstdagen maar met de laptop op schoot het jaarverslag maken….

Meest geuite klachten 2019

  • Tijd dat trainers onder alle weersomstandigheden training geven is voorbij
  • Chronisch tekort aan parkeerplekken bij het Heerderstrand
  • Geen oranjebitter op Koningsdag
  • Geen feestavond bij jubileum
  • Een buff in plaats van schoonmaakset voor loopschoenen (zoals door KC was voorgesteld)… en sommige leden hadden minstens een Garmin verwacht na een marathon te hebben volbracht …
  • Trainers blijven de ongecultiveerde bospaden opzoeken terwijl er mooi aangelegde ......
  • Er zijn nog steeds trainers die niet naar het schema kijken en alleen maar wat doen wat zij LEUK vinden en ook hoe lang (voorstel opfris training timemanagement), het gaat toch om de lopers!
  • Al lange tijd geen overleg/afstemming tussen de planning van ATB fietstochten en trainingslocaties voor loopsporters op de Veluwe
  • Geen oefeningen meer met lucifersstokjes, sommige leden hebben hier thuis flink op geoefend
  • Speciale Egmond halve marathon training terwijl niemand mee doet aan deze halve marathon

 

Top 3 klachten (al vele jaren)

1: Geen geasfalteerde paden op de zaterdagtrainingen in het bos. We kunnen zien dat er op sommige plaatsen wel vooruitgang is geboekt, echter het gaat lang niet snel genoeg.

2: (Weer) Te weinig feestjes dit jaar (en ex aequo geen ijsje bij training boven 30 graden…en soms zelfs geen training bij temperaturen boven 30 graden….)

en met stip op

3: Trainers die qua tijd en/of qua programma afwijken van de planning, het valt op dat dit altijd dezelfde personen betreft (de trainers dan, niet de personen die klagen).

Verantwoording:

Aanspreekbaar zijn bij trainingen en daarbij het luisterend oor zijn bij klacht gerelateerde zaken. We hebben soms ook het idee dat er misbruik wordt gemaakt door maar iets te zeuren. Hierbij is de ervaring van de KC het filter om de fouten er uit te halen.

Als internationale marathon is dit jaar Ljubljana (Slovenië) gekozen om onze expertise in te zetten. De organisatie van de Volkswagen Ljubljanski marathon zal volgend jaar een nog groter succes worden, aldus de organisatoren.

De redactie van het blad Runners World heeft contact opgenomen met de KC om een artikel te publiceren over het nut van een klachtencommissie.  Wij hebben hieraan, in overleg, geen medewerking gegeven omdat zij vooringenomen waren over het nut. Objectiviteit staat al jaren hoog in ons vaandel. Grappig is wel dat wij blijkbaar de enige KC zijn die het al zoveel jaren volhoudt, uniek in zijn soort en wat jammer dat het nog steeds nodig is. Vooral buiten ons Zwolle scoort de KC hoge ogen. Het goede voorbeeld doet hopelijk goed volgen. Na acht jaren KC zou ook bij onze club het aantal klachten moeten afnemen. Helaas is hiervan geen sprake en ligt er een grote taak en verantwoordelijkheid bij het bestuur van SLZ.

Na deze hoopvolle woorden wenst de klachtencommissie iedereen een gezond en sportief 2020 toe en belooft zij zich met hart en ziel in te zullen blijven zetten voor alle loopsporters.

Klachtencommissie Loopsport Zwolle

Rudy Vermeulen 

Jolanda Bonthuis (die halve dagen is gaan werken om genoeg tijd te hebben voor alle ingekomen klachten…)

Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PS:

Komende wedstrijden

14 mrt
Salland Trail
14 maart 2020
28 mrt
Cauberg Trail
28 maart 2020
Copyright © 2020 Loopsport Zwolle. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.